Στην... επεισοδιακή διαπραγμάτευση κυβέρνησης στάθηκε σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
«Επιδείξαμε ευθύνη απέναντι στο λαό και τους εταίρους μας, το ίδιο περιμένουμε από την Ευρώπη» τόνισε και υποστήριξε ότι το mail Χαρδούβελη, η λιτότητα και το μνημόνιο αποτελούν πλέον ιστορία. Επιπλέον, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «παραμένουν οι κόκκινες γραμμές, θέλουμε να τιμήσουμε τη λαϊκή εντολή».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης σκληρή, αλλά δίκαιη και απέδωσε στην επίμονη διαπραγμάτευση τα κέρδη που έφερε στην Ελλάδα η συμφωνία της περασμένης Παρασκευής.
Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για τις εσωκομματικές αντιδράσεις και ειδικότερα για τη συγνώμη του Μανώλη Γλέζου εξέφρασε την εκτίμησή του για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αλλά χαρακτήρισε το άρθρο του «άστοχο και λανθασμένο».
«Δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδάκι, λειτουργήσαμε σε ασφυκτικό πλαίσιο και πετύχαμε όσα δεν είχαν καταφέρει όλοι οι άλλοι σε πέντε χρόνια» προσέθεσε «δε μπορούμε να πούμε πως κερδίσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μάχη την κερδίσαμε».
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη μείωση του στόχου για το πλέονασμα, ταυτίζοντάς το με το τέλος της λιτότητας.
«Και εγώ αν ήθελα να κάνω προπαγάνδα θα έλεγα τα ίδια» σημείωσε με στόχο να υποβαθμίσει την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ωστόσο, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε γιατί έρχεται μια κρίσιμη περίοδος στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει την αξιοπιστία της, το πόσο θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές».
Ερωτηθείς για το θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «με τη ρύθμιση των 100 δόσεων θέλουμε να διευκολύνουμε όσους μπορούν να πληρώσουν και να κερδίσουν και οι ίδιοι και το κράτος, πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε δημοσιονομικό κόστος», ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την πρόθεση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το νομοσχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.
Αναφορικά με την επαναφορά του κατώτατου μισθού, ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να γίνει σταδιακά ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καταφέρουν να προσαρμοστούν και ότι η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.