Προσωρινή ανακωχή στη ΝΔ λόγω του τελεσίγραφου

Με το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ξένους δανειστές βρίσκονται αρκετά στελέχη της ΝΔ, τα οποία όμως βρίσκονται κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Ήδη, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αναβλήθηκε εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Eurogroup και εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης.

Η αναβολή της συνεδρίασης δίνει προς το παρόν μία φαινομενική ηρεμία στη ΝΔ. Η κατάσταση ωστόσο δεν αλλάζει καθώς το κόμμα θυμίζει καζάνι που βράζει με αρκετά στελέχη να ετοιμάζονται να απασφαλίσουν κατά της ηγεσίας της ΝΔ.

Το σενάριο της μετάθεσης της συνεδρίασης της ΚΟ συζητήθηκε και στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Κοινή εκτίμηση και των δύο ήταν ότι από τη στιγμή που η χώρα δίνει μια καθοριστική μάχη με τους ευρωπαίους εταίρους το να ασχολείται κανείς με τα εσωτερικά του θα ήταν το λιγότερο ανεύθυνο.

Το κλίμα ωστόσο παραμένει τεταμένο και όλα δείχνουν ότι με το ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κάτι τέτοια βέβαια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το διαπραγματευτικό αποτέλεσμα που θ καταφέρει να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.