Κουτσούμπας: Βλέπω κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού

Απορρίπτει εκ νέου συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην «Καθημερινή», ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκτιμά ότι υπάρχει η πιθανότητα το κόμμα του να αναδειχθεί τρίτη δύναμη στις εκλογές.

«Εμείς τους ξέρουμε καλά από παλιότερα», δηλώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο δεν βλέπει καμιά προοπτική συνεργασίας, καθώς «οδηγεί τον λαό, τη χώρα, στον βάλτο που σε ρουφάει ολόκληρο και σε εξαφανίζει».

Για την επομένη των εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

«Ολα τα αντικειμενικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή –και δεν εννοώ μόνο ή κυρίως τα δημοσκοπικά, αριθμητικά– δείχνουν ότι από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής θα προκύψει κυβέρνηση και δεν θα οδηγηθούμε σε νέα προσφυγή στις κάλπες», αναφέρει.

Για το ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι: «Δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά προϋπόθεση. Αλλωστε, εμείς τους ξέρουμε καλά από παλιότερα. Αλλοι τους μαθαίνουν τώρα και θα το συνειδητοποιήσουν περισσότερο στην πορεία, αρκεί να μην είναι αργά για τον λαό και τον τόπο. Πόσο μάλλον σήμερα, που έχει χειροτερεύσει η κατάσταση όσον αφορά τις θέσεις αυτού του κόμματος, αλλά και την πανσπερμία αναξιόπιστων ομάδων που έχει εντάξει στο δυναμικό του. Το μονοπάτι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην οδηγεί στον γκρεμό που οδηγεί η πρόταση της Ν.Δ., σίγουρα όμως οδηγεί τον λαό, τη χώρα, στον βάλτο που σε ρουφάει ολόκληρο και σε εξαφανίζει. Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΚΕ είναι το άλλοθι για τις συνεχείς υποχωρήσεις τους. Θέλουν να εγκλωβίσουν τον λαό και ιδιαίτερα τα πιο ριζοσπαστικά τμήματά του στους ίδιους αντιλαϊκούς μονοδρόμους».