Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον τη θέση του ΠΑΣΟΚ

Το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει ο Γ.Γ. του κόμματος

Την αναγκαιότητα για τον λαό ενός ισχυρού ΚΚΕ και όχι ενός “μπαλαντέρ” υποταγής του λαού επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι υπάρχει, βάσει των προγραμμάτων και της στρατηγικής κατεύθυνσης σειράς κομμάτων, η αντικειμενική βάση για τον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και “μεγάλου συνασπισμού”, προσθέτοντας ότι αυτό πολιτικά δεν είναι ώριμο αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η πόλωση.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε καμία κυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν θα παρέχει οποιαδήποτε στήριξη, ενώ στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκλείσει τη συνεργασία του με μια σειρά κομμάτων, είπε χαρακτηριστικά “όπως απέκλειε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και αντίστροφα”, προσθέτοντας πως “έτσι παίζεται το δικομματικό-διπολικό παιχνίδι”.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα “γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται παρά την άρνηση του ΚΚΕ για στήριξη ή ανοχή”, σημείωσε ότι η Κουμουνδούρου απευθύνεται σε ένα αριστερό ακροατήριο που θέλει να φύγει η σημερινή κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι το ζήτημα έγκειται στο ότι αυτός ο κόσμος πρέπει να σκεφθεί και σε ποιόν δίνει την εντολή.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε ότι η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει με την πάλη των λαών, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αλλάξει, παρά το ότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί να γίνει αυτό με μια αλλαγή κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι “απευθυνόμαστε στο 30% του λαού που βλέπει την όλη εξέλιξη της ΕΕ από την ΕΟΚ, στο Μάαστριχτ και στο σήμερα και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα”.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “αριστερός”, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “μιλά στο όνομα της Αριστεράς” και έκανε λόγο για συμμετοχή στον ΣΥΡΙΖΑ “αριστερών που ήταν με τον Σημίτη και τον Παπανδρέου”, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πλέον τη θέση του ΠΑΣΟΚ “δίνοντας διαπιστευτήρια”.