Φυλλορροεί η ΔΗΜΑΡ: Εκτός ψηφοδελτίων Πανούσης, Κυρίτσης, Ξηροτύρη

Δύο από τους πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποδέχθηκαν να είναι υποψήφιοι με την παράταξη στην κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα Πράσινοι-Αλληλεγγύη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε από τη Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πρόκειται για τους Νίκο Τσούκαλη και Μαρία Γιαννακάκη, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι στις περιφέρειες όπου είχαν εκλεγεί, δηλαδή στην Αχαΐα και στη Β' Πειραιώς αντίστοιχα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς πιέζει ο χρόνος και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

Τρεις (πρώην) βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές. Πρόκειται για την Ασημίνα Ξυροτύρη και τους Γιάννη Πανούση και Γιώργο Κυρίτση.

Μάλιστα, η Ασημίνα Ξηροτύρη ανακοίνωσε με επιστολή της την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει την Δημοκρατική Αριστερά., μετά την οριστικοποίηση της καθόδου στις επερχόμενες εκλογές με το σχήμα "Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ”.

Η Μαρία Ρεπούση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν έχουν λάβει ακόμη επισήμως τις αποφάσεις τους, καθώς διατηρούν επιφυλάξεις για την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ, ενώ ο Θωμάς Ψύρρας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.