Παρέμβαση Σαμαρά σήμερα το απόγευμα για την προεδρική εκλογή

Ο πρωθυπουργός δίνει συνέντευξη που θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ στις 18.30

Με μια συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ θα γίνει τελικά η αναμενόμενη (και φημολογούμενη) εδώ και μέρες παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της κρίσιμης τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή προέδρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η συνέντευξη θα μεταδοθεί το απόγευμα, στις 18:30, στο πλαίσιο του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Παρέμβαση έκανε, όπως ήταν επίσης αναμενόμενο, και ο Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα "Αυγή"

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει στη Βουλή η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και η αντίστροφη μέτρηση για τις πολιτικές εξελίξεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακόμη και μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων τα τηλέφωνα και οι επαφές μεταξύ των βουλευτών έχουν πάρει φωτιά σε μια προσπάθεια εξεύρεσης του κρίσιμου αριθμού των 180 βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάδειξη του Σταύρου Δήμα και - κυρίως- να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πάντως η επίτευξη των 180 μοιάζει αρκετά δύσκολος στόχος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών είναι που θα κρίνει τελικά το αποτέλεσμα. Περίπου 4 ανεξάρτητοι βουλευτές εκτιμάται πως θα αλλάξουν τη στάση τους, στηρίζοντας την εκλογή Δήμα.

Πάντως, όπως θα ήταν αναμενόμενο, υπό μεγάλη πίεση βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού, λόγω της πολιτικής τους "καταγωγής" από τη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως ίσως επιστρέψουν στο στρατόπεδο των επιλογών του πρώτου κόμματος της συγκυβέρνησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής . "Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δήμας.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως στην πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι και στη δεύτερη 168.