Reuters: Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για εκλογές

"Βασικός μας στόχος είναι πρώτα απ' όλα να εκλέξουμε Πρόεδρο”, δηλώνει βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων

“Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να εξέφρασε ελπίδες ότι το κοινοβούλιο θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα και θα αποφευχθεί η απειλή των πρόωρων εκλογών, αλλά πολιτικοί από όλες τις πλευρές ήδη ετοιμάζονται για μία πιθανή εκστρατεία τον επόμενο μήνα”, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, καταγράφοντας το πολιτικό κλίμα στη χώρα μας εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή.

“Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για εκλογές τις τελευταίες 48 ώρες, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι πρώτα απ' όλα να εκλέξουμε Πρόεδρο”, αναφέρει στο Reuters βουλευτής, που δεν κατονομάζεται.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι μετά τη δεύτερη ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος και ελπίζει να κερδίσει τις 12 ψήφους που χρειάζεται από ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και από τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που “θεωρείται πολύ δύσκολο να μπουν ξανά στη Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές”, όπως σημειώνεται.

“Πολλοί έχουν αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα και μπορεί να πειστούν να επιστρέψουν. Υπήρχε έντονη φημολογία την Τρίτη ότι η μικρή Δημοκρατική Αριστερά, που εγκατέλειψε την κυβέρνηση πέρυσι, είναι κοντά στη διάλυση”, αναφέρει ακόμα το Reuters, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη προσφερθεί να εντάξει ευρωπαϊστές ανεξάρτητους βουλευτές στην κυβέρνηση και έχει υποσχεθεί εκλογές μέχρι το τέλος του 2015, όμως “οι υπουργοί έχουν απορρίψει περαιτέρω υποχωρήσεις”, σύμφωνα με το άρθρο.