Προβληματισμός υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος προ ημερών τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Σταύρου Θεοδωράκη για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών στα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.
Ανώτατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να πνέουν μένεα κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι σημαντικές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος για τον Στέλιο Κούλογλου μάλιστα, έρχονται ενώ ο τελευταίος μετρά αντίστροφα για να αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο στην Ευρωβουλή. Μέχρι στιγμής, έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις, μεταξύ των οποίων και να κληθεί να παραδώσει την έδρα, διαρρηγνύοντας κάθε δεσμό με το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι κάτι τέτοιο κρίνεται σχεδόν απίθανο να γίνει αποδεκτό από την πλευρά του, δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Μέχρι τότε ουσιαστικά ο γνωστός δημοσιογράφος για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σχεδόν... ξένο σώμα.
Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο του στο tvxs ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «αντίδοτο στην διαφαινόμενη τακτική της «καμένης γης», συνεχίζει να αποτελεί η πρόταση που διατυπώθηκε από τον Σ. Θεοδωράκη την Παρασκευή, για την συμφωνία υπερψήφισης του Σ. Δήμα από την σημερινή Βουλή με ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών για τα τέλη Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου. Μια τέτοια συμφωνία θα αποφόρτιζε το κλίμα στέλνοντας θετικά μηνύματα στην ΕΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, ενώ θα βοηθούσε και τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται αρνητικά από το πολιτικό κλίμα εν μέσω εορτών».
Παράλληλα, κάλεσε το κόμμα του να αποδεχθεί την πρόταση του «Ποταμιού»: «Πέρα από τα προηγούμενα οφέλη, η αποδοχή της πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έδειχνε στους πολίτες ότι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι και ότι υπάρχουν κόμματα που ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας, αντίθετα δηλαδή με όσα θέλει να παρουσιάζει η κυρίαρχη και ακροδεξιά προπαγάνδα. Συγχρόνως, ένα τέτοιο βήμα συνεννόησης θα αποδυνάμωνε ουσιαστικά την καταστροφολογική –«η εμείς ή το χάος»- προπαγάνδα που σχεδιάζει η ΝΔ: η τελευταία θα υποχρεωνόταν να κατέβει στις εκλογές χωρίς να έχει κανένα δίλημμα για να θέσει στους ψηφοφόρους. Πιθανότατα για αυτούς ακριβώς τους λόγους ο κ. Σαμαράς θα απορρίψει την πρόταση, αν τεθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα αποκάλυπτε και τις πραγματικές του επιδιώξεις, τις οποίες προσπαθεί να κρύψει και με το σημερινό του διάγγελμα».
Δείτε LIVE την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας