Γεωργιάδης: Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσουμε

Την άποψη ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε επανέλαβε, μιλώντας στον Real Fm, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος είπε, απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το αν η κυβέρνηση κουράστηκε να παίζει με τον φόβο και να μην εμπνέει ελπίδα στον κόσμο: «Είναι μία κριτική που την έχουν κάνει πολύ συχνά και σ' εμένα. Και την ακούω ως κριτική. Αλλά ξέρετε, όταν χρεοκοπήσαμε στις 6 Μαΐου του 2010 μία κριτική που έκαναν πολλοί τότε, ήταν πότε οι πολιτικοί μας είπαν ότι κάποτε θα χρεοκοπήσουμε επειδή παίρναμε δανεικά. Αποφάσισα λοιπόν να μην λέω ψέματα στον κόσμο. Ναι, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα χρεοκοπήσουμε. Δεν έχω καμία αμφιβολία. Είναι πολύ απλό».

«Μετά από εμένα το είπε η Capital, το είπε η Bank of America, το είπαν οι New York Times, το είπε η Wall Street Journal, το είπαν σήμερα οι Financial Times. Κάποια στιγμή πρέπει να έχουμε και ανοιχτά αυτιά να καταλαβαίνουμε τι μας λένε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς αν αποκλείεται μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί εντός της ευρωζώνης, ο πρώην υπουργός υπήρξε κατηγορηματικός: «Ναι, αποκλείεται. Μπορεί να έχουμε εκλογές και σε έναν - ενάμισι μήνα πιθανόν να είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Αν τώρα άκουγα κάποια πράγματα σχετικά λογικά τότε θα έλεγα ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν κάποιου τύπου συμβιβασμό. Λένε ταυτόχρονα ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες και ότι θα καταργήσουν τους νόμους του μνημονίου. Αυτό είναι μονομερής ενέργεια. Εντελώς μονομερής μάλιστα», είπε.