Πρόταση Σαμαρά στον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία

Επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Τον Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σταύρος Δήμας. Ο νυν αντιπρόεδρος και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό για περίπου ένα τέταρτο, ενώ κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, και ερωτώμενος αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, απάντησε λακωνικά: «θα κάνει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς τον συνόδευσε μέχρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ πληροφορίες προερχόμενες από το Μαξίμουν συγκλίνουν στο ότι ο Σταύρος Δήμας, δέχθηκε να είναι υποψήφιος. Σήμερα εκτός απροόπτου θα γίνει και σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Το όνομα του Σταύρου Δήμα κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία από χθες. Ο ίδιος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ παλαιότερα υπήρξε Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν, αρχικά στον τομέα της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων και αργότερα στον τομέα του Περιβάλλοντος. 

Ο Σταύρος Δήμας έχει χρηματίσει επίσης υπουργός Εμπορίου, Γεωργίας, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, πάντοτε σε κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.