Κριτική Κεδίκογλου στο οικονομικό επιτελείο

Κριτική στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, άσκησε μιλώντας στον Σκάι, ο βουλευτής και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε βιαστικές κινήσεις σημειώνοντας επιπλέον πως «η πορεία του ομολόγου που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου έπρεπε να μας είχε διδάξει».

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «φαύλο κύκλο και αυτοεκπληρούμενη προφητεία» τη στάση της τρόικας, αφού όπως εξήγησε «εντείνουν τις πιέσεις (σ.σ. οι τροϊκανοί) και εντείνεται η πολιτική αβεβαιότητα».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι η χώρα σηκώθηκε από την εντατική και κάνει τα πρώτα βήματά της. «Κινδυνεύουν να χάσουμε όσα κερδίσαμε σε τέσσερα χρόνια. Πρέπει να γίνει συζήτηση. Πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία για το επόμενο κεφάλαιο», τόνισε, διευκρινίζοντας πάντως ότι, «αν ήταν να την κλείσουμε πάση θυσία θα το είχαμε κάνει».

Όσον αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «θα ξαναδούμε την ιστορία με το όπλο στο τραπέζι, και αυτή τη φορά είναι το μικρό σπαθί του Σαμουράι για το χαρακίρι», επισημαίνοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.