Θ. Πάγκαλος: Με 15 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ευρώ

"Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει", είπε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα Fm.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι "ο κ. Τσίπρας υπήρξε αγενής και εμπαθής, όπως συνήθως", ενώ τον χαρακτήρισε "εμπαθή και ιδιοτελή" προσθέτοντας ότι "έχει τρομοκρατήσει το Κοινοβούλιο και απαξιεί τους συναδέλφους του στη Βουλή, για να μην τολμήσει κανείς να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην ακολουθήσει την πολιτική του που οδηγεί στο χάος και την αστάθεια". 

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε επιπλέον "φανατικά εχθρός" τόσο τού Αλέξη Τσίπρα, όσο και "της ιδέας και ποιότητας που εισάγει στην πολιτική ζωή".  

"Πιστεύω ότι αυτό το συνονθύλευμα θα καταστρέψει τη χώρα, εάν έρθει πρώτο στις εκλογές και θα το κάνει χωρίς να σχηματίσει κυβέρνηση. Θα καταστρέψει και θα υπονομεύσει τις προσπάθειες που κάναμε τόσα χρόνια στη χώρα όλοι μαζί", πρόσθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 

"Του είπαν ότι λέει πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις και είπε ότι δεν θα κάνουν παροχές! Δεν είναι παροχές αυτά; Δεν βγαίνουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο; Δεν τα έχει κάνει κουλουβάχατα εκεί μέσα, δεν το βλέπετε; Τα έχει χάσει τελείως το παιδί, δεν ξέρει τι λέει", συνέχισε ο πρώην υπουργός.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πρόσθεσε αναφορικά με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεγονός ότι αυτή αποτελεί πολιτική συνεργασία 28 ισότιμων κρατών, ότι πράγματι είναι έτσι "όμως υπάρχουν και κανόνες και ένας από αυτούς είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο εμείς δεν καταφέραμε να εφαρμόσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Και ως εκ τούτου, χρωστάμε. Γι' αυτό έχει σημασία η γνώμη της κυρίας Μέρκελ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση για το τι θα κάνει την επομένη των εκλογών αν είναι αυτός ο πρωθυπουργός. "Να μας πει τι θα κάνει. Να μας πει ποιο είναι το plan A, B και C. Πώς θα βρει τα λεφτά; Μειώνοντας τους φόρους και αυξάνοντας τις δαπάνες του Δημοσίου;", διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος και χαρακτήρισε τα λεγόμενα Τσίπρα "προπαγάνδα προεκλογική του αισχίστου είδους και δημαγωγία που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην προεκλογική ιστορία από κανέναν".

Ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πολιτική συμπάθεια μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου λέγοντας ότι: "υπάρχουν δύο ανεξέλεγκτοι αρχηγοί, σε δύο κόμματα. Το ένα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχηγό τον Τσίπρα και το άλλο είναι οι ΑΝΕΛ και έχει αρχηγό τον Πάνο Καμμένο. Εκτιμώνται και συμπαθούνται μεταξύ τους για λόγο μυστήριο και πάνε να συνάψουν συμμαχία. Μα, είναι προοπτική αυτή για τον έλληνα ψηφοφόρο;".

Για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος εξέφρασε τους φόβους του ότι "ύστερα από 15 ημέρες δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς και συντάξεις". "Αν θα έρθει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα και θα βρει τα λεφτά για όσα λέει. Δεκαπέντε μέρες, δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις και δαπάνες του κράτους. Αυτό που είπε ο Τσίπρας χθες, σημαίνει ότι είναι κακοηθέστατος, διότι είναι τόσο απλό που το ξέρει και ο καθένας. Δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρει αυτός. Και δεν μπορεί να μην το καταλάβει. Ότι οι τράπεζες έχουν άνεση επειδή μας δίνουν λεφτά απ' έξω. Όταν σταματήσουν να μας δίνουν λεφτά απ' έξω, την επομένη των εκλογών, πριν σχηματίσει καν κυβέρνηση ο Τσίπρας, θα διαλυθεί το σύμπαν. Το λέω και το ξαναλέω και αναλαμβάνω την ευθύνη", είπε χαρακτηριστικά.