Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα για αποστασίες

Μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι επιδιώκει αποστασίες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο ΣΚΑΙ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να συνδέσει το ενδεχόμενο συγκέντρωσης των απαιτούμενων 180 βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής με «υπόγειες συνδιαλλαγές» εν μέσω μίας κατάστασης που όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «αποπνέει δυσοσμία» σε «κλίμα φημών και εκβιασμών που συνιστά πλαίσιο αποσταθεροποίησης για να επιβιώσει η κυβέρνηση».

Όσο πλησιάζει η κρίσιμη περίοδος για την έναρξη των διεργασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα αυξάνουν αυτήν την πίεση, με στόχο τα προσχώματα υπό το βάρος της κοινής γνώμης εν μέσω των «φημών» και της «δυσοσμίας» που επικαλέστηκε και ο πρόεδρος του κόμματος.

Παράλληλα ωστόσο, ο κ. Τσίπρας προχώρησε έτι περαιτέρω, ανοίγοντας για πρώτη φορά την κουβέντα για την επόμενη μέρα στην περίπτωση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνοντας ότι το απευκταίο για το ΣΥΡΙΖΑ σενάριο αυτό έχει πέσει στο τραπέζι της Κουμουνδούρου.

«Ο κ. Σαμαράς εδώ και τέσσερις μήνες διεκδικεί την αποστασία βουλευτών. Αν επιμείνει σε αυτήν τη λογική, τότε ακόμα και αν καταφέρει μία «πύρρειο νίκη», βρίσκοντας τους 180 βουλευτές, θα έχει την τύχη του κ. Παπανδρέου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αναλώσιμοι καθώς «έκαναν τη δουλειά που έκαναν μέχρι τώρα». Την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας ερμήνευσε τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση που κρατά η τρόικα και οι δανειστές έναντι της Ελλάδας ως μήνυμα ότι «τώρα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους. Αυτή η σκλήρυνση της στάσης δεν αφορά την κυβέρνηση Σαμαρά, αφορά την Ελλάδα και αφορά εμάς» σημείωσε ενδεικτικά.