Έμφαση στην ανάπτυξη δίνει ο Αντώνης Σαμαράς και δεν είναι τυχαίο ότι - την ώρα που συνεδρίαζε το Εurogroup για τις κρίσιμες αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης και τη βιωσιμότητα του χρέους - επέλεξε να μιλήσει για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη νεανική επιχειρηματικότητα.
Η "εμμονή" του κυρίου Σαμαρά με την ανάπτυξη έχει στόχο αφενός να δώσει ελπίδα στους πολίτες, και αφετέρου να προσελκύσει επενδύσεις, που μπορούν να δώσουν ανάσα στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να δώσει σήμα και στο διεθνές περιβάλλον ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός επενδύσεων. Μόλις η Ευρωζώνη στείλει το σήμα ότι δίνει λύση, τότε και η ελληνική οικονομία θα πάρει μπροστά, είναι η φιλοσοφία του κ. Σαμαρά.
Θεωρώντας πως θα δοθεί λύση αργά ή γρήγορα, επιδιώκει να βρεθεί μπροστά στις εξελίξεις. Γι ‘ αυτό, έχει προγραμματίσει να μεταβεί στο Κατάρ στα τέλη του μήνα, για να συζητήσει τις δυνατότητες επενδύσεων στην Ελλάδα,
αλλά - όπως αναφέρουν συνεργάτες του - "δεν θέλει να την πατήσει όπως ο Παμπούκης, που έφερνε πετροδολάρια".
Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων πως έχει υποσχεθεί στους πολίτες ότι "μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο, είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης", και επισήμανε ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο, πολεμώντας τη μιζέρια.
Ο κ. Σαμαράς έχει ακόμη προγραμματίσει για τον ίδιο σκοπό ταξίδια στην Κίνα και τη Ρωσία, αλλά προηγουμένως θέλει "να έχει βάλει το καράβι σε μια ρότα". Πάντως, επισημαίνει - όπως σημειώνουν συνεργάτες του - πως "υπάρχουν σημάδια ότι το κλίμα αλλάζει".
Ο κ Σαμαράς σχεδιάζει μετά την καταβολή της δόσης πρωτοβουλίες και στο εσωτερικό της χώρας για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και την προώθηση μεταρρυθμίσεων και στην οικονομία και στην καθημερινότητα του πολίτη. Σε κάθε ευκαιρία, ο κ Σαμαράς θα επιχειρεί να αναδεικνύει τις αντιφάσεις, όπως λένε στο Μαξίμου, του ΣΥΡΙΖΑ και γι αυτό στην ομιλία του είπε χθες : "Όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας, που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας".