Πόλεμος Γεωργιάδη, ΠΑΣΟΚ – “Ζητάει να κατεβάσουμε παντελόνια”

Για τα καλά έχουν ανάψει τα αίματα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά και τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σε πρωινές του δηλώσεις επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την μη υλοποίηση της συμφωνίας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναλλάξει ο νόμος για τις 100 δόσεις" ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ που "δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία" και τώρα μας πιέζει η τρόικα, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ "φταίει σε μεγάλο βαθμό".

O ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι η τρόικα εκμεταλλεύεται την πολιτική αναταραχή προκειμένου να πείσει την κυβέρνηση.

"Προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέζει την κυβέρνηση" και πρόσθεσε πως "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από αυτά που ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα".

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Άδωνι

Άμεση ήταν η αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Ο Δημήτρης Καρύδης επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, για τον οποίο ανέφερε ότι "ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια", ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να τον "μαζέψει το κόμμα του".

Συγκεκριμένα, με μια ανάρτηση του στο facebook ο Δημήτρης Καρύδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Τρόικας, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ο κ. Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της Τρόικας;", διερωτάται ο Δ. Καρύδης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι ο το ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει την κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να κάνει πίσω, όπως οι ομαδικές απολύσεις, το λοκάουτ, το νέο μισθολόγιο".

Βέλη Κωνσταντινόπουλου και Χριστοφιλοπούλου 

"Εμείς δεν κάναμε τους τσάμπα μάγκες ποτέ, γίνεται διαπραγμάτευση, έχουμε επιχειρήματα, σε καμία δεν θα δεχθούμε μέτρα άνευ όρων" τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και συμπλήρωσε "η παράταξη που πλήρωσε το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος δεν δέχεται υποδείξεις τι ψηφίζει και τι όχι και έτσι θα συνεχίσουμε" τόνισε.

Μάλιστα άφησε σαφέστατες αιχμές τόσο για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και για το ΣΥΡΙΖΑ.

"Ούτε μνημόνια σκίζουμε ούτε τα διαγράφουμε σε ένα βράδυ, αλλά δεν λέμε και στους τροικανούς: 'παιδιά φέρτε ό,τι θέλετε να το ψηφίσουμε'" υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις Παπαδημούλη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι "πάντα χρειάζεται ένας λαγός στην πολιτική".

Από την πλευρά της η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου εξαπέλυσε και η ίδια επίθεση στον κ. Γεωργιάδη, τον οποίο αποκάλεσε "εκπρόσωπο" της τρόικας.

Συγκεκριμένα η κα Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι " οι δηλώσεις Γεωργιάδη όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά ένα βήμα πριν το τελικό κλείσιμο της αξιολόγησης υπονομεύουν και τη διαπραγμάτευση" και συμπλήρωσε ότι "ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση εκπρόσωπο τρόικας μου θυμίζει ο κ. Γεωργιάδης, λυπάμαι παρά πολύ, ας σκεφτόταν δυο φορές πριν πει αυτά που είπε..." σημείωσε η υφυπουργός.