Κυβερνητική γκρίνια για την εμπλοκή με την τρόικα

Σε νέο κύμα εσωστρέφειας έχουν μπει τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και την εμπλοκή με την τρόικα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί παγωμάρα, καθώς η επιστροφή της τρόικας θυμίζει κάτι από σίριαλ. Οι δανειστές ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση 19 προαπαιτούμενα προκειμένου να επιστρέψουν τα οποία προκαλούν πονοκέφαλο στον κυβερνητικό συνασπισμό. Άλλωστε είναι πλέον από όλους αντιληπτό ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, έστω και άτυπη.

Η τσαλακωμένη εικόνα της κυβέρνηση επιδεινώνεται επίσης και από την κυβερνητική "κωλοτούμπα" από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικές βουλευτές που χρεώνουν την αποτυχία του ΕΝΦΙΑ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ζητούν την κεφαλή του επί πινάκι.

Στο στόχαστρο των γαλάζιων βουλευτών όμως έχει μπει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τον οποίο κατηγορούν ότι χαράσσει δική του γραμμή και ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, επιχειρώντας να κατευνάσει τα προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και λοξοκοιτώντας στις κάλπες.

Κορυφαία στελέχη του Μαξίμου σημειώνουν πάντως ότι η καθυστέρηση στην έλευση της τρόικας προφανώς και υπάρχει αλλά οφείλεται στην πολιτική διαπραγμάτευσης που έχε υιοθετήσει η κυβέρνηση. "Θέλουμε όταν επιστρέψει το κλιμάκιο των δανειστών να μην υπάρχει κανένα ανοιχτό ζήτημα, να συμφωνήσουμε, να επικυρώσουμε τη συμφωνία και να προχωρήσουμε στην έξοδο".