Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα.

“Τέσσερις μήνες μετά από διπλή εκλογική μάχη και με νωπή την κοινωνική εντολή, ο παλαιοκομματισμός σε όλο του το μεγαλείο! Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του υπερασπίζονται όλα τα σφάλματα και όλες τις αμαρτίες που μας έφεραν ως εδώ”, σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές.

Στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα για τη χρησιμοποίηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, απάντησε: “Αναρωτιέται αν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου ή σε πολιορκία. Αν δεν το έχει καταλάβει, η Ελλάδα βρίσκεται πράγματι σε κρίσιμη κατάσταση. Και πρέπει να σταθεί όρθια. Εκείνος μάλλον τη θέλει να γονατίσει”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποστηρικτή των κουκουλοφόρων. “Μιλάει για την κατάλυση της δημοκρατίας. Αυτός που με το κόμμα του στηρίζει, "χαϊδεύει" και "καλύπτει" εδώ και χρόνια τις ορδές των κουκουλοφόρων που διέλυαν και τη δημοκρατία και την οικονομία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ με το εξής σύντομο σχόλιο: “Παρά τις όποιες “φιλότιμες” προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι οι συνεχείς και κατ’ επανάληψη πράξεις νομοθετικού περιεχομένου συνιστούν de facto κατάργηση της νομοθετικής εξουσίας. Είναι επίσης, αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κοινωνική και οικονομική καταστροφή συνοδεύεται καθημερινά από την υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημοκρατίας στο βωμό των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου. Είναι προφανές πλέον ότι η διέξοδος από τη σημερινή πολύπλευρη κρίση περνάει μέσα από τη δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και της πολιτικής της”.