Επίθεση Παυλόπουλου σε Χαρδούβελη για τα αναδρομικά των ενστόλων

Απρόσμενα σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφορικά με τα αναδρομικά των ενστόλων, αλλά και το θέμα της κατάργησης του “νόμου Παπακωνσταντίνου” που ποινικοποιεί την αδυναμία των πολιτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, πρόκειται για έναν νόμο-έργο των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το κράτος Δικαίου, ενώ υπενθύμισε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί για τη κατάργηση της επίμαχης διάταξης, όμως η σχετική ρύθμιση ουδέποτε έφτασε στη Βουλή.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε σενάρια ότι η τρόικα “μπλοκάρει” την κατάργηση του “νόμου Παπακωνσταντίνου” και ευχήθηκε να μην είναι αλήθεια, υπογραμμίζοντας πως η τρόικα οφείλει να σέβεται το ελληνικό Σύνταγμα και “δεν έχει καμία δουλειά”.

Όμως εκεί που ο κ. Παυλόπουλος “εξερράγη” ήταν όταν αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ενστόλους και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή των αναδρομικών τους, και κυρίως στη φράση του Γκίκα Χαρδούβελη ότι “τα δικαστήρια δεν ασκούν δημοσιονομική πολιτική”.

“Τι να πω για μια τέτοια φράση, όταν ο Υπουργός Οικονομικών λέει τι στη δικαιοσύνη;”, ανέφερε εξοργισμένος ο συνταγματολόγος κ. Παυλόπουλος. “Η νοοτροπία αυτή περίπου μας λέει ότι ο σεβασμός του Συντάγματος τελεί υπό την αίρεση του δημοσιονομικού κόστους”, πρόσθεσε.