Άδωνις: Συμφωνία με τρόικα, αλλιώς είμαστε στο έλεος των αγορών

Στο έλεος των αγορών κινδυνεύει να βρεθεί η Ελλάδα αν δεν ολοκληρωθεί εγκαίρως η αξιολόγηση της τρόικας, προειδοποιεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός τόνισε πως μένουν λίγες ημέρες για να ολοκληρωθεί μία σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων που πρέπει να “τρέξει” η κυβέρνηση. “Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, δεν μπορεί η Ελλάδα να μπει στην προληπτική γραμμή στήριξης. Αν δεν μπει την 1η Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος των αγορών”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Είναι μείζον θέμα να κλείσει η αξιολόγηση για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι προαπαιτούμενο η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ευθύνη της κυβέρνησης είναι να κλείσει η αξιολόγηση”, υπογράμμισε εξάλλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, προσθέτοντας: “Είναι σε αναστολή το μεταρρυθμιστικό πρόσημο, μην κοροϊδευόμαστε, ο κόσμος το χει τούμπανο και ‘μεις κρυφό καμάρι”.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές κατά του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι “ο κ. Βενιζέλος είχε ο ίδιος την εμπειρία ως υπουργός Οικονομικών, το Σεπτέμβριο του ’11, όταν έφυγε η τρόικα από την Ελλάδα... Για να γυρίσουν πέρασαν 6–7 μήνες, η χώρα πέρασε από την κόψη του ξυραφιού. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να τα ξαναζήσει κανένας”