Το ποσό των 200.000 ευρώ καλείται να καταβάλλει ως αποζημίωση, για ηθική βλάβη, ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στους συγγενείς δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με την αμιάντωση από την οποία ασθένησε λόγω αμέλειας του Δήμου.
Ο υπάλληλος, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, εργάστηκε περισσότερα από
20 χρόνια κάτω από συνθήκες επιβλαβείς για την υγεία του και υπέστη τελικά ανεπανόρθωτη βλάβη.
Η ιστορία του ξεκίνησε το 1979 όταν άρχιςε να εργάζεται ως εργάτης του συνεργείου καθαριότητας και το 1984 ανέλαβε θέση τεχνίτη ξυλουργού.
Όπως ο ίδιος υποστήριξε, πριν απο 12 χρόνια όταν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, συμμετείχε στην κατασκευή του ξυλουργείου και σιδηρουργείου του Δήμου που κατασκευάστηκε με την προσωπική εργασία όλων των εργατών του Δήμου. Η κατασκευή της σκεπής έγινε από πλάκες αμιάντου χωρίς την λήψη προστατευτικών μέτρων, όπως είναι μάσκες, στολές, κ.λπ. Μετά την ολοκλήρωση του ξυλουργείου το 1981 εργαζόταν μέσα, χωρίς ο Δήμος να ενημερώσει για την προστασία των εργαζομένων. Η αντικατάσταση της σκεπής από αμίαντο είχε ζητηθεί από το 1990, αλλά δεν υπήρχε ανταπόκριση από το Δήμο.
Όταν διαγνώστηκε με αμιάντωση ζητησε αλλαγή θέσης αλλά δεν έγινε. Το 2002 κρίθηκε ανίκανος προς εργασία σε ποσοστό 67% λόγω στεφανιαίας νόσου, πνευμονικής ίνωσης (αμιάντωσης) και ζαχαρώδους διαβήτη. Το 2002 απολύθηκε από Δήμο λόγω νόσου, με σύμφωνη γνωμοδότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται η εμπορία και χρήση αμιάντου σε κάθε μορφή του. Οι υπεύθυνοι του Δήμου, πάντως, ισχυρίστηκαν ότι ο εργαζόμενος δεν συμμετείχε στην κατασκευή της σκεπής.