Ψήφος εμπιστοσύνης με 155 “ναι” για την κυβέρνηση

Με 155 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 2 "παρών" πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή η κυβέρνηση, όπως αναμενόταν, χωρίς να σημειωθούν εκπλήξεις κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

"Ναι" ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και "όχι" οι υπόλοιποι από τους παρόντες βουλευτές, με εξαίρεση τους ανεξάρτητους Γρηγόρη Ψαριανό και Κατερίνα Μάρκου, που ψήφισαν "παρών".

Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας, το "ναι" του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και τα "όχι" των ανεξάρτητων βουλευτών Βασίλη Οικονόμου, Μίμη Ανδρουλάκη και Χρήστου Αηδόνη.

Απόντες ήταν συνολικά 12 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο ανεξάρτητος Γιώργος Νταβρής, που απείχε από την ψηφοφορία, όπως και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σαμαράς: Εκλογές το '16

“Η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε δε θα διαψευσθούν”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος της Βουλής, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για την παροχή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Οι ελπίδες του λαού θα δικαιωθούν απολύτως”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: “Εκλογές το '16”.

Τσίπρας: Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον

"Για το επίπεδο που επέλεξε ο πρωθυπουργός δεν έχω κανένα σχόλιο. Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να διευρύνει την πλειοψηφία της εντός και εκτός Βουλής. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.