Δραγασάκης: Μεγαλοεκδότες και εφοπλιστές τηλεφωνούν στο Μαξίμου

Ένταση επικράτησε κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όταν από το βήμα της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, έκανε αναφορά σε επιχειρηματικά συμφέροντα που καθορίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για εφοπλιστές και μεγαλοεκδότες που τηλεφωνούν στο Μαξίμου και απαιτούν αλλαγές σε νόμους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση από την πλευρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

"Σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος", ήταν η επίμαχη αναφορά του κ. Δραγασάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, κατηγορώντας σε έντονο ύφος τον κ. Δραγασάκη για συκοφαντίες και προκαλώντας τον να αποκαλύψει ονόματα.

"Ο κ. Δραγασάκης διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ή μια βαριά κατηγορία ή συκοφαντία. Στο χέρι του είναι να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Με ονοματεπώνυμο μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί γιατί διαφορετικά, και όχι άδικα, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αλλιώς", αντέδρασε ο κ. Σταμάτης. Και συμπλήρωσε: "Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις αλλά σήμερα μας απογοητεύσατε".

Απαντώντας, ο κ. Δραγασάκης επιφυλάχθηκε ότι "τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", καλώντας τα στελέχη της κυβέρνησης να ελέγξουν σειρά τροπολογιών που φέρουν την υπογραφή του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου.

Διαβάστε ακόμα: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης