“Να παραιτηθεί από βουλευτής η Εύη Χριστοφιλοπούλου”

Την παραίτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργού Υγείας Εύης Χριστοφιλοπούλου ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, μετά τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για επαγγελματική σχέση της κόρης της βουλευτή Αττικής του ΠΑΣΟΚ, με τον ιδιοκτήτη εκπαιδευτηρίων στην Καλαμάτα, ο οποίος έχει κριθεί ένοχος από το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας για υποκλοπή θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2009.

“Η κ. Χριστοφιλοπούλου οφείλει να παραιτηθεί από βουλευτής, αφού η αποκάλυψη αυτή δικαιώνει -όπως τονίζει και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ- τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο οποίος είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2011 την παραίτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της υφυπουργού Παιδείας”, αναφέρει ο κ. Πετράκος.

Την παραίτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου είχε ζητήσει ο ΟΙΕΛΕ, καταγγέλοντας ότι η κόρη της θα είναι η διευθύντρια του ιδιωτικού ΙΕΚ το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο των εκπαιδευτηρίων. Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ακόμα ότι με φωτογραφική διάταξη επετράπη στα ιδιωτικά σχολεία να παραχωρούν τις εγκαταστάσεις τους για εμπορικές χρήσεις σε ώρες μη λειτουργίας τους, μία ρύθμιση που η κ. Χριστοφιλοπούλου σύμφωνα με την Ομοσπονδία επιχείρησε αρκετές φορές να εφαρμόσει, όμως “σκόνταψε” πάνω στις αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ.

Για “άθλια και δόλια προσπάθεια κατασυκοφάντησής της” κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που απειλεί με μηνύσεις τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, Παναγιώτη Κουρουτό.