Καμμένος: Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι για εσωτερική χρήση

 

"Η ψήφος εμπιστοσύνης είναι για εσωτερική χρήση του κ. Σαμαρά για τη Νέα Δημοκρατία και του κ. Βενιζέλου για το ΠΑΣΟΚ. Φθάνει τα όρια του σαδισμού αν θέλετε, να υποχρεώσουν ο μεν κ. Βενιζέλος να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου, και ο κ. Σαμαράς του Κώστα Καραμανλή", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον "Παραπολιτικά fm".

Επίσης ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποκλείεται να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προέβλεψε ότι το αργότερο, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 με 29 Μαρτίου.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, ενώ το κλίμα ήταν ότι θα γίνουν εκλογές τον Νοέμβριο η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαντλήσει τον χρόνο για να περάσει δύο ημερομηνίες. Την 16η Νοεμβρίου όπου ο έλεγχος των τραπεζών θα περάσει στις δύο ανεξάρτητες Αρχές, δίπλα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού πλέον από την 1η Ιανουαρίου 2015 η Ελλάδα χάνει κάθε δυνατότητα ελέγχου των τραπεζών. Δεύτερο ζήτημα είναι η απώλεια του βέτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αλλάζει το σύστημα στην ΕΕ και καμία χώρα δεν θα έχει δικαίωμα βέτο, αλλά θα ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι "η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αντικαραμανλική κυβέρνηση. Βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να υιοθετεί τις απόψεις του κ. Στουρνάρα, του κ. Γεωργίου σχετικά με την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων και να μην στηρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή".