Πουλάκης: Ο Μητσοτάκης στοχοποίησε τους δημάρχους της Αριστεράς

Επίθεση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης.

Αφορμή στάθηκε η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε βάρος πέντε Δημάρχων (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας) επειδή αρνήθηκαν να συμπράξουν στην διαδικασία του επανελέγχου των συμβάσεων.

"Για τους πέντε Δημάρχους, καθώς και όλους τους αιρετούς που υπερασπίζονται τις εργασιακές σχέσεις, την αποτελεσματική λειτουργία και το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών, η εισαγγελική έρευνα και η Δικαιοσύνη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο", υπογραμμίζει ο κ. Πουλάκης και συμπληρώνει "ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν και τον ίδιο το νόμο".

Σύμφωνα με τον κ. Πουλάκη καθήκον των δημοτικών αρχών είναι η προάσπιση των τοπικών συμφερόντων και η μέριμνα για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και όχι η συνενοχή στην "στην κατάρρευση των δημοτικών δομών και την υποβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών".

Μάλιστα ο κ. Πουλάκης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για στοχοποίηση των δημάρχων της Αριστεράς, "αφήνοντας στο "απυρόβλητο" τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ".