Το ενδεχόμενο να παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Πάνου Σκουρλέτη αφήνει ανοικτό η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι δεν παρακολουθούνταν από την ίδια την Αστυνομία ή την ΕΥΠ, όπως μεταδίδει το newsbeast.gr.
Αυτό προκύπτει από το πόρισμα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πραγματοποίησε τη σχετική έρευνα μετά τις καταγγελίες του κ. Σκουρλέτη για παρακολούθηση των συνομιλιών του με τον Αλέξη Τσίπρα και με δημοσιογράφους από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τον περασμένο Ιούνιο. Το εν λόγω πόρισμα βγήκε στα τέλη Ιουλίου ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα.
"Είναι άξιο απορίας για ποιο λόγο ενώ προσωπικά είχα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της έρευνας από τον κ. Σφακιανάκη από τα τέλη Ιουλίου, κάποιοι επέλεξαν να διαρρεύσουν τώρα το πόρισμα για τυχόν υποκλοπές" σημειώνει στο newsbeast.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος τονίζει ότι «από αυτό προκύπτει ένα μείζον πολιτικό συμπέρασμα. Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να μπορεί να ελεγχθεί το ποιοι είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους "βαλιτσάκια". Και το λέω αυτό, διότι το πόρισμα αποκλείει νόμιμες συνακροάσεις, που γίνονται δηλαδή από την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ αλλά όχι και παράνομες που μπορεί να γίνονται από εξωθεσμικούς παράγοντες".
Ερωτηθείς κατά πόσο συνεχίζονται οι παρεμβολές στις τηλεφωνικές του συνομιλίες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "η κατάσταση δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως την περίοδο που έκανα τις εν λόγω καταγγελίες από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής".
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr τις ημέρες μετά το ταξίδι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βατικανό, αρκετά στελέχη από το περιβάλλον του παραπονέθηκαν για τρομερά προβλήματα με τα κινητά τους τηλέφωνα που καθιστούσαν σε ορισμένες περιπτώσεις την επικοινωνία σχεδόν αδύνατη.
Τι αναφέρει το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
"Κατά τη διάρκεια του ψηφιακού ελέγχου η Υπηρεσία μας προέβη στην συλλογή και καταγραφή των απαραίτητων ηλεκτρονικών δεδομένων απ' όπου προέκυψε ότι δεν υπήρχε εγγραφή στο σύστημα νόμιμης συνακρόασης καθώς και ότι δεν υπήρχε προηγούμενη πρόσβαση στην προσωπική τηλεφωνική θυρίδα του καταγγέλλοντα από τρίτα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν τυχόν κακόβουλες ενέργειες", αναφέρει χαρακτηριστικά το πόρισμα της Διευθύνσης Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Παράλληλα ωστόσο στο πόρισμα αναφέρεται ότι "πιθανοί λόγοι στους οποίους οφείλεται η διακοπή των συνομιλιών μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι η μορφολογία του εδάφους, η πυκνότητα των κτιρίων ή η θέση μέσα σε ένα κτίριο. Επιπλέον πιθανή αιτία διακοπής μια κλήσης αποτελεί και η ενδεχόμενη βλάβη της συσκευής".