Διαδοχικές αρνήσεις Δήμων στην αξιολόγηση

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι η άνοιξε η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να μην προχωρήσει στην αξιολόγηση υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Μετά την απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου ακόμη δύο Δήμοι είπαν όχι στα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ρίχνοντας λάδι στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το υπουργείο. 

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τάχθηκε αντίθετο στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου και στον επανέλεγχο των συμβάσεών τους, εξουσιοδοτώντας τον δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αυτό γιατί: Βασική επιδίωξή της είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του δημοσίου τομέα" τονίζεται σε ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να μην μετέχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία προωθείται η αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν εισαγγελικές παρεμβάσεις σε όσους αρνούνται να εφαρμόσουν την νομοθεσία. Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση μεταξύ υπουργείου και ΟΤΑ οδηγείται στα άκρα και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη.