Στα άκρα η κόντρα για την αξιολόγηση υπαλλήλων

Όχι στην αξιολόγηση των υπαλλήλων αποφάσισε χθες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ανεβάζοντας στα ύψη τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κα Δούρου τάχθηκε υπέρ του ελέγχου για πλαστά πτυχία αλλά κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων βάσει ποσοστώσεων, όπως προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Η δήθεν αξιολόγηση στην ουσία είναι άρνηση αξιολόγησης" σημείωσε η κ. Δούρου και χαρακτήρισε αυθαίρετη την ποσόστωση του 15%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά στον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

"Είμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς ψεύδους και παραπληροφόρησης από την κυβέρνηση ότι στηρίζουμε φαύλους και αυτούς που έχουν πλαστά πτυχία. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της μαζικής ανεργίας και των μαζικών λουκέτων επιδιώκει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και να αποσπάσει μικροκομματικά οφέλη και να απαξιώσει το Δημόσιο Τομέα. Ας μου φέρουν ένα παράδειγμα που να έχω δηλώσει ότι είμαι υπέρ των πλαστών πτυχίων. Μηδενική ανοχή για τους κατόχους των πλαστών πτυχίων. Η Περιφέρεια είναι εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας", υπογράμμισε η περιφερειάρχης Αττικής.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι έχει παραπέμψει περιπτώσεις που αφορούν πλαστά πτυχία. "Εγώ μακριά από κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας παρέπεμψα περιπτώσεις που αφορούσαν πλαστά πτυχία" υπογράμμισε.