Παπαμιμίκος: Σενάριο Επ. Φαντασίας τα περί άλλου πολιτικού αρχηγού

Ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος τα περί παρουσίας άλλου πολιτικού αρχηγού στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε χαρακτηριστικά "προφανώς αστειευόμαστε, μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας", όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παρουσίας άλλου πολιτικού αρχηγού,.

Οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, η μία στη Χαλκιδική, το ερχόμενο Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, και μία στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου. Και όσο για το ποιοι θα μπορούν να παραστούν;

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι "απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στις αρχές μας και στο όραμα για τη νέα Ελλάδα" και διευκρίνισε ότι οι προσκλήσεις είναι ανοικτές σε όλους όσοι έχουν καταγράψει μεγάλη ή μικρή διαδρομή στη ΝΔ.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι δεν είναι θέμα προσώπων, καθώς "τα πρόσωπα από μόνα τους αν δεν συνοδευτούν από νέες πολιτικές δεν σηματοδοτούν τίποτα".

"Απευθυνόμαστε κυρίως σε μεσαία στελέχη, που μπορεί να έχουν αποστασιοποιηθεί -ακόμα και με δικά μας λάθη- αλλά και σε άλλους που πιστεύουν στο νέο όραμα της παράταξης" πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαμιμίκος ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση στη Χαλκιδική θα γίνει ακριβώς στην ίδια αίθουσα που είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο της ΝΔ, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και μετά τις 4 Οκτωβρίου θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις στελεχών και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σε ερώτηση αν αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε πως στόχος της ΝΔ είναι οι εκλογές να γίνουν το 2016.

"Την κατάλληλη χρονική στιγμή, ο πρωθυπουργός θα προτείνει πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο κοινοβούλιο", τόνισε.