“Καπνιστό σολωμό παραγγέλνουν οι VIP του Κορυδαλλού”

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του σωφρονιστικού υπαλλήλου και γνωστού συνδικαλιστή, Αντώνη Αραβαντινού, στην Ειδική Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής ότι οι “VIP” κρατούμενοι τυγχάνουν ειδικής αντιμετώπισης στις φυλακές Κορυδαλλού.

"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε”, αποκάλυψε ο κ. Αραβαντινός, και πρόσθεσε: “Άμα πάθει κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε. Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;".

Η επισήμανση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Θεοδώρας Τζάκρη, που παρατήρησε: “Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;”.

Ο κ. Αραβαντινός ανταπάντησε: “Δεν υπάρχει κανένα σωφρονιστικό σύστημα. Υπάρχει σύστημα κράτησης και μάλιστα ανασφαλές. Μένουν στην φυλακή όσοι θέλουν. Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα”. “Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής”, ανέφερε ακόμα.

Ακόμα, ο κ. Αραβαντινός χαρακτήρισε “τραγική” την κατάσταση με τους αλλοδαπούς κρατούμενους, υποστηρίζοντας ότι το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι, οι οποίοι μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο. “Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Έλληνες”, τόνισε.

Επέκρινε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι άδειες, μετά τα πρόσφατα κρούσματα κρατουμένων που δεν επέστρεψαν μετά την άδειά τους. “Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία οτι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών. Έλεος”, υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του κ. Αραβαντινού προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, από το οποίο διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων.