ΣΥΡΙΖΑ: Θα το δούμε για κάποιους από τους διαγραμμένους

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Κατά περίπτωση θα εξετάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε αίτημα για συμπόρευση, που υποβάλλεται ή πιθανότατα θα υποβληθεί από βουλευτές ή διαγραμμένα στελέχη από ΠΑΣΟΚ και κυρίως τη ΔΗΜΑΡ.

Κι αυτό, διότι στην Κουμουνδούρου θεωρούν την αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ προϊόν της “κατάρρευσης της τρικομματικής μνημονιακής Συγκυβέρνησης” κι ως εκ τούτου είναι και θα είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Σε αυτή τη φάση, πάντως, αποκλείουν κάθε συνεργασία με όσους είχαν κυρίαρχο ρόλο στις διαδικασίες, που επέβαλαν στη χώρα τα τρία μνημόνια, ενώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις σημειώνουν με νόημα “εν καιρώ, στην ώρα τους και θα δούμε. Στην πορεία οι άνθρωποι αυτοί θα δοκιμάζονται. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στη διαδικασία να παίρνουμε όποιον διαφωνεί με το κόμμα του”.

Ενδεικτική είναι η στάση απέναντι στον πρώην Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, το αίτημα του οποίου για συνεργασία με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτό (παρά τις αντίθετες γνώμες αρκετών στο κόμμα). Την ίδια στιγμή, και μόνο η πρόθεση από πλευράς Μ. Ανδρουλάκη αποδοκιμάστηκε πάραυτα από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προέχει για το ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και προς τα εκεί θα κινηθεί το προσεχές διάστημα. Για τα πρόσωπα, στην Κουμουνδούρου θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, γνωρίζοντας και τη φθορά του πολιτικού μας συστήματος. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, “δεν θα γίνουμε η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάθε μετανοημένη Μαγδαληνή”.