Καταψηφίζει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ και ο Αηδόνης

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την τροπολογία που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) γνωστοποίησε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής και γραμματέας της Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα, Χρήστος Αηδόνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αηδόνης, οι αλλαγές που προωθεί η τροπολογία δε διορθώνουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, ενώ σχολίασε πως “είναι οδυνηρό να μην αντιλαμβάνονται κάποιοι το πρόβλημα”, αφήνοντας αιχμές κατά παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών που αδυνατούν να εισηγηθούν, όπως είπε, ορθές επιλογές για τη διεύρυνση των εσόδων, όμως εξακολουθούν να παραμένουν “κάτω από τη θαλπωρή του κάθε υπουργού”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Όπως καταψήφισα τις αρχικές ρυθμίσεις, το ίδιο θα κάνω και τώρα με την συγκεκριμένη ρύθμιση", διεμήνυσε ο Χρήστος Αηδόνης, ερχόμενος σε ευθεία σύγκρουση με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέα Λοβέρδο.

Εξάλλου, νωρίτερα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης είχε επίσης ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής πως δε θα ψηφίσει την τροπολογία, τονίζοντας πως “για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν -και δικαίως- ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους”.

Διαβάστε: Σηφουνάκης: "Δε θα ψηφίσω την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ"

Η ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών θα διεξαχθεί την Πέμπτη, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων.