“Δεν έχω δεχτεί πρόταση για την προεδρία της Δημοκρατίας”

Για τις τρέχουσες εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και γενικότερα μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στα σενάρια που εμπλέκουν το όνομά του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

"Δεν έχω δεχτεί ούτε άμεση ούτε έμμεση πρόταση ούτε νύξη για την προεδρία της Δημοκρατίας", σημείωσε ενώ ερωτηθείς κατά πόσο τον ενδιαφέρει ή όχι το αξίωμα του Προέδρου, ο κ. Κουβέλης ανέφερε "εγώ είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και θέλω να υπηρετήσω την επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στην κοινωνική ζωή του τόπου".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε επίσης και στο χρέος αφήνοντας αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

"Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και είναι αναγκαίο να αναδιαρθρωθεί, εάν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί", τόνισε ο κ. Κουβέλης σημειωσε με νόημα "success story δεν υπάρχει".

Αναφέρθηκε επίσης στη "μεγάλη πληγή", όπως χαρακτήρισε την ανεργία η οποία όπως είπε "δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με ευχολόγια ούτε με success story".

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ και την αποχώρηση του κ. Κουβέλη, υπογραμμίζοντας ότι "το πλήγμα που δέχτηκε η ΔΗΜΑΡ ήταν βαρύτατο και μόνη λύση είναι η προσφυγή στη συλλογικότητα του κόμματος", ενώ "παραδέχτηκε ότι υπήρξαν διαφωνίες κυρίως για τη συμμετοχή στην Κίνηση των 58".

"Σε ότι αφορά την αποχώρηση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, επανειλημμένα προέτρεψα αυτούς τους συντρόφους να πάρουν μέρος στο συνέδριο", σημείωσε.