“Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο φιμώνει την ελευθερία έκφρασης”

Επίθεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με αφορμή την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου εξαπέλυσε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή.

Η βουλευτής Κοζάνης επέρριψε ευθύνες τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ επειδή με τις πράξεις τους επέτρεψαν να "αναγεννηθούν ακραία κινήματα" και "καταδικαστέες συμπεριφορές", ενώ υπογράμμισε ότι προσπαθούν να "κρυφτούν πίσω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους".

"Αρνούνται τους νόμους που η ίδια η Βουλή έχει ψηφίσει για τις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και την σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Δεν αποδίδουν τον πρέποντα σεβασμό στα πρώτα θύματα ρατσιστικής βίας της σύγχρονης ιστορίας. Ισοπεδώνουν τις θυσίες, τον αγώνα και το αίμα των προγόνων μας, που σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους του Κεμάλ", υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κα Μακρή.

Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. έκανε λόγο για νομοσχέδιο "που φιμώνει ουσιαστικά την ελευθερία έκφρασης", διχάζει την κοινωνία και διαιρεί τους πολίτες "δημιουργώντας ανάγκη υπεράσπισης του αυτονόητου δικαιώματος για κοινωνικές ομάδες που καλύπτονται από τις Συνταγματικές καθολικές επιταγές προστασίας της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας".