“Το ρουσφέτι ποτέ δεν πεθαίνει”, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καταγγέλλοντας “χάρες” από δύο υφυπουργούς προς “ημετέρους” κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, που είναι “ο αγαπημένος μήνας των πολιτικών ρουσφετολόγων”, όπως υποστηρίζει το κόμμα.
“Με απόφαση που υπέγραψε (τον Αύγουστο) ο Υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, επανέρχεται στο Ιπποκράτειο ως Διευθυντής Καρδιοχειρουργός, ένας γιατρός που έχει απολυθεί από το νοσοκομείο μετά από απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ και αντίστοιχη αμετάκλητη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας!”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι, και εξηγεί:
“Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν αποκαλύφθηκε ότι ο γιατρός χρησιμοποιούσε πλαστό έγγραφο το οποίο έλεγε ότι είχε θητεύσει δίπλα στον Μαγκντί Γιακούμπ. Ο διάσημος Γιακούμπ είχε διαψεύσει ότι είχε συνεργαστεί ή έστω γνώριζε τον καρδιοχειρουργό του Ιπποκρατείου. Ένα χρόνο μετά του επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης και χρηματικό πρόστιμο ενώ το 2012 η ειδικότητά του ανακλήθηκε και στη συνέχεια απολύθηκε. Καταδικάστηκε μάλιστα πρωτοδίκως για παθητική δωροδοκία (φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με 3ετή αναστολή) και μηνύθηκε από συγγενείς ασθενών που είχε χειρουργήσει και πέθαναν. Αυτός, λοιπόν, ο γιατρός επανέρχεται στη θέση του με την υπογραφή του Υφυπουργού Υγείας και τη σύμφωνη γνώμη νέου Πειθαρχικού του ΕΣΥ στο οποίο συμμετείχε και ο εκ της ΝΔ, Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης”.
Η δεύτερη περίπτωση φορά στον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος, όπως καταγγέλλει το Ποτάμι, “διόρισε επικεφαλής στο ΣΔΟΕ Αττικής ένα στέλεχος της ΔΑΚΕ, πρώην διευθυντή του γραφείου του”, ο οποίος “πήρε τη θέση, ενός κατά γενική ομολογία, αδιάφθορου λειτουργού ο οποίος είχε τριπλασιάσει τους καταλογισμούς προστίμων -έφερνε, δηλαδή έσοδα στα κρατικά ταμεία- και στον οποίον ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε αναθέσει, θεωρώντας τον άνθρωπο εμπιστοσύνης, τη διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ. Ο σκανδαλώδης διορισμός του στελέχους από τη Μεσσηνία (επίσης άλλο ένα προσόν) είναι ο τελευταίος κρίκος μια σειράς προκλητικών πολιτικών παρεμβάσεων που έχουν αποδιοργανώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών”.
Το Ποτάμι προτείνει μάλιστα την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εξόδων και του ΣΔΟΕ, “για να πάψουν οι φορολογικοί μηχανισμοί να είναι εργαλείο εκβιασμού για την ενίσχυση όλων αυτών – κομμάτων και πολιτικών - που θεωρούν την χώρα τσιφλίκι τους”.