Βούλτεψη: Όταν δεν κυβερνάς φαντασιώνεσαι ό,τι προϋπολογισμό θες…

Για διγλωσσία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας πως “άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό”.

“Στο εξωτερικό λέει, όπως είπε και στο CΝBC, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη, και στο εσωτερικό λέει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα, αν πιεστεί. Άρα, λοιπόν, υπάρχει μια διγλωσσία, υπάρχει δηλαδή “ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού” και “ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού”. Αυτή είναι η πραγματικότητα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη “για να υπάρξει ρεαλιστική στροφή του κ. Τσίπρα, πρέπει να βγει δημοσίως και να αποκηρύξει τις πολιτικές αποφάσεις του κόμματος, με κορυφαία και τελευταία τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, όπου λέει ξεκάθαρα “έξω από το ΝΑΤΟ”, “έξω από τη Συμφωνία Σένγκεν”, “έξω η FRONTEX” που μας φυλάει τα σύνορα”.

Αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κ. Βούλτεψη σχολίασε πως “όταν κυβερνάς έχεις μπροστά σου προϋπολογισμό, όταν δεν κυβερνάς φαντασιώνεσαι όποιον προϋπολογισμό θέλεις”, και τόνισε πως “τα χρήματά μας είναι συγκεκριμένα, δεν υπάρχει τρόπος να δανειζόμαστε, κάποιος να μας ρίχνει λεφτά από τον ουρανό, αυτό τελείωσε”.