Νέος πονοκέφαλος στη ΔΗΜΑΡ – Βουδούρης: “Εγώ είμαι το κόμμα”

Τρικυμία εξακολουθεί να επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του Οδ. Βουδούρη και του Π. Μουτσινά να μην ψηφίσουν και τον προϋπολογισμό, αλλά και μετά τις δηλώσεις του πρώτου σε εφημερίδα ότι το κόμμα είναι αυτός!

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Μπίστης κάλεσε ουσιαστικά τους δύο βουλευτές να παραιτηθούν. Άφησε αιχμές για τους βουλευτές του κόμματος που διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του κόμματος τόσο όσον αφορά τα μέτρα όσο και όσον αφορά τον προϋπολογισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν είναι δυνατόν να προπαγανδίζεις τη στρατηγική άλλου κόμματος και να κάθεσαι στο κόμμα σου”, ενώ πρόσθεσε ότι οι διαφωνούντες με τη γραμμή της ΔΗΜΑΡ βουλευτές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όπως ο ίδιος είχε πράξει στο παρελθόν.

Χαρακτήρισε δε, ως λάθος το “παρών” των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην ψήφιση των μέτρων, το οποίο διορθώθηκε με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Πονοκέφαλο προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η στάση των δύο βουλευτών οι οποίοι δεν τήρησαν την κομματική γραμμή και καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τον προϋπολογισμό. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που γίνεται σήμερα, Τρίτη, οι δύο βουλευτές αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κόμμα.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του Ο. Βουδούρη. Μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα",ο κ. Βουδούρης εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγει από τη ΔΗΜΑΡ και όπως είπε θα παραμείνει και θα προσπαθήσει μαζί με τα άλλα μέλη του κόμματος που διαφωνούν με την άποψη ότι απαιτούνται σκληρά, αλλά αναγκαία μέτρα να αλλάξει η στρατηγική της ΔΗΜΑΡ. "Το κόμμα είμαι εγώ" δήλωσε.

Από την άλλη, σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι "μεταρρυθμιστές" του κόμματος (Ψαριανός, Λιβαδάς, Χωμενίδης, Λιοναράκη) και στελεχών όπως ο Νίκος Μπίστης, που ζητούν στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης χωρίς αστερίσκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος θα εκφραστεί με κάθε τρόπο η έντονη δυσφορία και αποδοκιμασία της ΔΗΜΑΡ προς τους δύο βουλευτές.