Μετά τις διακοπές, έρχονται οι εξεταστικές επιτροπές

Μετά τις διακοπές φαίνεται ότι έρχονται οι... εξεταστικές επιτροπές; Σύμφωνα με το Έθνος, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει τη σύσταση δύο εξεταστικών επιτροπών. Η πρώτη θα αφορά την αναζήτηση ευθυνών για τα αποτελέσματα που είχε το PSI στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και η δεύτερη τη δράση της τρόικας στην Ελλάδα.

Η σχετική προαναγγελία έγινε πριν από τη διακοπή των εργασιών της Βουλής από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλο κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει συζητήσει ήδη την πρόταση και αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις στην επικείμενη συνεδρίασή της.

Σημειωτέον ότι στο πλαίσιο της ολομέτωπης επίθεσης που θα εξαπολύσει στην κυβέρνηση το φθινόπωρο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να αναδείξει τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, όπως το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα» δάνεια, η επιβολή φόρων κ.ο.κ. Ετσι, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν ήδη τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν αναλυτικά από τον Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπου θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.