“Ούτε ο Σαμαράς δεν πιστεύει τις ίδιες τις δηλώσεις του”

“Βρισκόμαστε πια στην τελευταία πράξη του τελευταίου κύκλου του μνημονιακού μπλοκ στην κυβέρνηση” ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε πως: “Νομίζω ότι, πέρα από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, που φαντάζομαι ούτε ο ίδιος δεν θα τις πιστεύει όταν γυρνάει το βράδυ σπίτι του, ότι τώρα μπαίνουμε στη φάση της ανάπτυξης, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η κυβέρνηση που αποτέλεσε τελικά το γνήσιο τέκνο, στο επίπεδο των προσώπων, ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που καταρρέει, αδυνατεί να οργανώσει, να γεννήσει τη νέα φάση, τη νέα περίοδο”.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό επεσήμανε πως: “Η διάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη φάση της αποσύνθεσης του μνημονιακού μπλοκ. Θα ακολουθήσουν κι άλλα” και για τη ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν το έχει στο επίπεδο των βουλευτών της. Το έχει κυρίως στα μεσαία στελέχη της και στον κόσμο της. Όλη η στάση της πλέον έχει δείξει ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση από τον χώρο της ιστορικής αριστεράς, κινείται σε μια άλλη τροχιά, με σκοπό να παίξει ένα ρόλο στην κινητικότητα που θα υπάρξει στο χώρο των κεντρώων μνημονιακών δυνάμεων”.

Αναφορικά με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαγούλη περί λιντσαρίσματος επεσήμανε πως “πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε απέναντι στους αντιπάλους μας, έτσι ώστε να μην δίνουμε λαβές για διαστρεβλώσεις και ουσιαστικά να ενθαρρύνουμε μια αντιπαράθεση, η οποία βλάπτει αυτή καθ’ αυτή την ίδια τη δημοκρατία.  Θα έλεγα και κάτι άλλο γύρω από αυτό, παρόλο που θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η τοποθέτηση. Είναι άλλο να μιλάει κανείς μεταφορικά για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων και άλλο να έχουμε την ίδια στιγμή μία κυβέρνηση που κυριολεκτικά λιντσάρει την κοινωνία”.