Καθ’ οδόν προς τη Βουλή νέα δικογραφία κατά βουλευτών της Χ.Α.

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε με αφορμή τους πυροβολισμούς που έπεσαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Νίκου Ντερτιλή στο Α' Νεκροταφείο τον Ιανουάριο του 2013.

Πρωταγωνιστές φέρονται να είναι οι ήδη κατηγορούμενοι για άλλα αδικήματα βουλευτές της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, και Ηλίας Παναγιώταρος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, και ο υποψήφιος βουλευτής Απόστολος Γκλέτσος. Από την έρευνα της εισαγγελίας Πρωτοδικών, αλλά και τα στοιχεία της αστυνομίας, προκύπτει ότι από τα όπλα τους εκπυρσοκρότησαν 20 σφαίρες.

Αν και αρχικά οι άνδρες που πυροβόλησαν ήταν άγνωστοι, αμέσως μετά το περιστατικό εντοπίστηκε 22χρονος να έχει πάνω του 20 κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Ηλία Παναγιώταρου (10 πυροβολισμοί), Απόστολου Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Στάθη Μπούκουρα (δυο πυροβολισμοί) μετά από σύγκριση με τα όπλα τους που είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο άλλων ερευνών.

Το αδίκημα για το οποίο θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών θα είναι αυτό των άσκοπων πυροβολισμών κατά συναυτουργία.