Άκυρη η εκλογή της Χ. Καλογήρου στην περιφέρεια Β. Αιγαίου

Την ακύρωση της ανακήρυξής της Χριστιάνας Καλογήρου ως περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, όπως γνωστοποίησε με μία λιτή ανακοίνωσή της η ίδια η κ. Καλογήρου.

“Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά (Β’ Τμήμα) ακυρώνεται η ανακήρυξή μου ως Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όπως είχε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου προκύψει, σύμφωνα με την απόφαση των πολιτών”, γνωστοποιεί η κ. Καλογήρου, διευκρινίζοντας πως σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και πως καταθέτει άμεσα αίτηση αναίρεσης της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση του Εφετείου έρχεται μετά από ένσταση τεσσάρων κατοίκων Μυτιλήνης, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ζερδελής, κατά της εκλεγμένης περιφερειάρχου, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κύτελη, με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές, καθώς κατείχαν διευθυντική θέση στο Δημόσιο λιγότερους από 18 μήνες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.