Να παραιτηθούν από βουλευτές οι κ.κ. Παραστατίδης και Κουτσούκος ζητούν στην Ιπποκράτους. Συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου διαχωρίζουν τους δύο βουλευτές από τους υπόλοιπους τέσσερις που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο και μιλούν για σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Στο επιτελείο του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι έξι βουλευτές που διαγράφηκαν δεν συνιστούν ενιαία ομάδα, αλλά ο καθένας μία ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικά κίνητρα.
Κατ’ αρχάς για τους κ. κ. Παραστατίδη και Κουτσούκο που είχαν διαφοροποιηθεί και στην ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και υπέβαλαν ειδικό αίτημα επανόδου και συμμετοχής στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, γιατί γνώριζαν ότι η χώρα έχει υποχρέωση να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και υποστήριξαν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που βασιζόταν στην διεκδίκηση αλλά και την ανάγκη τελικής συμφωνίας με τους εταίρους για την πορεία εξόδου από την κρίση. Επισημαίνουν επίσης τη σοβαρότητα της στάσης των βουλευτών, που σε προηγούμενες φάσεις παραιτήθηκαν από τις έδρες τους, επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή.
Στην Ιπποκράτους υπογραμμίζουν επιπλέον ότι, η πρόταση να αποφασίσει συλλογικά η Κ.Ο. και η μειοψηφία να αποδεχθεί την θέση της πλειοψηφίας, ώστε να υπάρχει στη Βουλή πειθαρχημένη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πρόταση να έλθουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο υποβλήθηκε από τον κ. Σκανδαλίδη και υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο και την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.
Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ παράλληλα, δεν σχολιάζουν περισσότερο την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη, θεωρούν όμως στρατηγική φενάκη την επιδίωξη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρούν αναγκαστικό να ανοίξει πλέον με πιο συγκεκριμένο και ευθύ τρόπο η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά την εμπειρία της κρίσιμης ψηφοφορίας.