«Mία πολύ σκοτεινή μέρα για τη Δημοκρατία και για το Κοινοβούλιο» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του, επειδή «51 βουλευτές του Θερινού Τμήματος, 51 βουλευτές δηλαδή της συμπολίτευσης αποφάσισαν για 139 βουλευτές που υπέγραψαν το αίτημα για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα της "μικρής ΔΕΗ"».
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, το εν λόγω νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, αλλά αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού.
«Ουσιαστικά παραδίδεται μαζί με το 30% της ΔΕΗ, που αποτελεί μια αξία -χωρίς τους λιγνίτες- της τάξεως των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, για ένα δισεκατομμύριο, και ο ορυκτός πλούτος του λιγνίτη, του μαύρου χρυσού της Ελλάδος, που αντιπροσωπεύει, μόνο και μόνο σε σημερινή τιμή λιγνίτη 200 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «παραδίδεται η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», εξέφρασε τη λύπη του επειδή «το δέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής και το Προεδρείο της Βουλής, και υπάκουσε στις εντολές των δανειστών και της κυβέρνησης» και τόνισε ότι το κόμμα του θα επιμείνει στις θέσεις του.
«Ας προσμετρηθούν όπου θέλουν οι δικές μας υπογραφές, είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι το σύνολο των υπογραφών ξεπερνούσε τις 120», είπε.
Εξάλλου, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και στις νέες δικαστικές εξελίξεις γύρω από αυτό, λέγοντας ότι «εκείνοι που παραποίησαν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας για να δείξουν το έλλειμμα υπερδιογκωμένο, προκείμενου να μπει στον Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου, ο υπόδικος Παπακωνσταντίνου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, τελούν υπό την προστασία της κυβέρνησης κόντρα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».
Τέλος ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ «και ιδίως εκείνους που διατέλεσαν υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή» να συμπαραταχθούν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να στηρίξουν το αίτημα για εξεταστική επιτροπή, «και να μη συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ο οποίος ξεκάθαρα αντί να στηρίξει την κυβέρνηση στην οποία ήταν μέλος, στηρίζει την πολιτική Στουρνάρα, την πολιτική Γεωργίου και την πολιτική των δανειστών».