ΔΡΑΣΗ: Λέμε ‘ναι’ στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Θετική με επιχειρήματα εμφανίζεται η ΔΡΑΣΗ στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, προτρέποντας τους πολίτες να κατέβουν την Κυριακή στο κέντρο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τάσσεται υπέρ της άρσης των απαγορεύσεων στην επιχειρηματική δραστηριότητα και δηλώνει πως πάγια  θέση του κόμματος είναι πως το ωράριο θα πρέπει να είναι ελεύθερο 365 ημέρες το χρόνο.

Τα οφέλη, υποστηρίζει η ΔΡΑΣΗ,  είναι πολλαπλά:

  1. Αύξηση της απασχόλησης: με την ανεργία στο 27%, το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι – έστω και ένας! - που σήμερα είναι άνεργοι θα μπορέσουν να βρουν εργασία, είναι από μόνο του ικανό επιχείρημα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Σημαντικό είναι να ασκούνται από την πολιτεία έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
  2. Αύξηση του τζίρου: ακόμα και αν το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων παραμένει περιορισμένο λόγω της κυβερνητικής πολιτικής της υπερφορολόγησης, αναμένουμε φέτος τουλάχιστον 2.000.000 τουριστών στην Αθήνα, το 25% των οποίων θα φτάσουν Κυριακή (σύμφωνα με στοιχεία τουριστικών πρακτόρων). Αυτοί θα μπορέσουν να απολαύσουν μία πόλη ζωντανή, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες τις Κυριακές.
  3. Καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή: κυρίως οι οικογένειες με παιδιά, αλλά και όλοι οι πολίτες, τελικά θα διευκολυνθούν, καθώς θα έχουν περισσότερες επιλογές για το πότε θα κάνουν τα ψώνια τους.

Τέλος καλεί τους καταστηματάρχες να ανοίξουν τα καταστήματά τους και τον κόσμο να κατέβει να ψωνίσει εκείνη την ημέρα. 

Πηγή:www.capital.gr