Ανοίγει πάλι η έρευνα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Ξανανοίγει η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009 ώστε να μπούμε στο μνημόνιο αφού με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, διαφώνησε με την ανακρίτριας που χειρίστηκε την δικογραφία αλλά και τον αρμόδιο εισαγγελέα οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο.

Η επίμαχη δικογραφία σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες της πανεπιστημιακού και τότε μέλος της ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά .

Το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο κρίνει , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η υπόθεση θα πρέπει να ερευνηθεί περαιτέρω, με αφορμή στοιχεία που δεν είχαν αξιολογηθεί στην αρχική φάση της ανάκρισης. Έτσι η δικογραφία θα επιστραφεί και πάλι σε ανακριτή ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ανατεθεί στην ίδια δικαστική λειτουργό η οποία είχε διωχθεί πειθαρχικά για χειρισμούς της μετά από καταγγελίες της κας Γεωργαντά.

Υπενθυμίζεται ότι η 5η ειδική ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη έκλεισε την υπόθεση με τυπικές κλήσεις, ωστόσο στη συνέχεια μία σειρά καταγγελιών της βασικής μάρτυρα Γεωργαντά για αντίδικονομικές ενέργειες είχε σαν αποτέλεσμα την πειθαρχική δίωξη της δικαστικής λειτουργού από τον Άρειο Πάγο και την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.