Βενιζέλος: Στόχος μας να βγούμε τρίτο κόμμα στις εκλογές

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφαρμόζει «την τακτική της εφόδου» για να καλλιεργεί συνεχώς πόλωση στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε επίσης εναντίον της παλαιάς φρουράς συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στις εκλογές ανέφερε ότι στόχος του κόμματός του είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης στη Βουλή, όποτε και όταν αυτές γίνουν. 

Αναφερόμενος στην τρόικα σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε μια ατελείωτη διαπραγμάτευση, ότι δεν πρέπει να πάμε με αυτή την τακτική στην συζήτηση για τη μείωση του χρέους και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες από τους εταίρους μας».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι στις εκλογές του Μαΐου κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση. Πρόσθεσε ότι ο λαός απάντησε αρνητικά στο δίλημμα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνολική αμφισβήτηση της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής.

Το 8%, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, είναι ποσοστό ανάγκης, καθόλου ικανοποιητικό για μια παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως τόνισε, η κρίση έφερε τα πάνω-κάτω.

Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ως νέο εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνουν οι εκλογές, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να είναι δηλαδή το τρίτο κόμμα, για να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.