Θερμό επεισόδιο Ραχήλ Μακρή – Φωτεινής Πιπιλή στη Βουλή

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητήθηκε το θέμα των λαϊκών αγορών, με πρωταγωνιστές τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή και τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Το περιστατικό συνέβη όταν η Φωτεινή Πιπιλή αναφέρθηκε στα πειθαρχικά συμβούλια, σχολιάζοντας ότι στο παρελθόν κωλυσιεργούσαν, με αποτέλεσμα “λαμόγια και παιδεραστές δημόσιοι υπάλληλοι” να μην τιμωρούνται ή να κάνουν χρόνια να τιμωρηθούν.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έκρηξη της Ραχήλ Μακρή, που φώναξε “ντροπή”, με τη βουλευτή της ΝΔ να της απαντά: “Στο χωριό σας αυτά...”.

Η Ραχήλ Μακρή κατόπιν απαίτησε από τη συνάδελφό της να πάρει πίσω αυτό που είπε, τονίζοντας ότι εκπροσωπεί τους δημοσίους υπαλλήλους, και στο σημείο εκίνο παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής. Γιώργος Βλάχος, ξεκαθαρίζοντας πως “δε θα απαγορεύετε εσείς στους βουλευτές να λένε την άποψη τους”, ενώ μετά από τις έντονες αντιδράσεις της βουλευτού σχολίασε: “Είναι η ώρα για την παράσταση της κ.Μακρή για τα κανάλια και τα blogs”.

Μάλιστα, η στάση της κ. Μακρή, που στα σχόλια του προέδρου της επιτροπής αντέτεινε ότι "εδώ θα μείνω, για να σας ενοχλώ", προκάλεσε την αντίδραση και του Νίκου Κυριαζίδη (ΝΔ), που της είπε: "Εδώ είναι κοινοβούλιο και όχι φρενοκομείο".

Το επεισόδιο είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την αίθουσα η Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Μάλιστα, η κ. Πιπιλή διαμηνύει πως για τη συμπεριφορά της Ραχήλ Μακρή θα διαμαρτυρηθεί με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής.

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ήδη στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη η Νίκη Φούντα, εκφράζοντας τη σφοδρή της δυσαρέσκεια για την κατάσταση απαξίωσης που επικρατεί στις αίθουσες του Κοινοβουλίου, που -όπως λέει- κατακλύζονται από αντεγκλήσεις βουλευτών, με απαράδεκτους όρους, χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.

Αφού αναφέρει ότι αναγκάστηκε με μεγάλη της λύπη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου "καθώς οι διαξιφισμοί ανάμεσα σε βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ευπρέπειας και κόσμιου διαλόγου", εκφράζει την πεποίθηση ότι "την ίδια άποψη έχουν πολλοί συνάδελφοι βουλευτές που αγανακτούν με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, οι οποίες δεν τιμούν επ' ουδενί τον κοινοβουλευτικό μας πολιτισμό και τη δημοκρατική μας κουλτούρα".

"Συχνά, αισθανόμαστε ότι πλέον υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων: Αυτοί που δημιουργούν εντάσεις προς χάριν δημοσιότητας και αυτοί που υπομένουν σιωπηλά", τονίζει η κ. Φούντα και, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει: "Είμαι βέβαιη πως θα προβείτε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις".