Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης, με σκοπό να επισφραγιστεί η προσδοκία μίας καλύτερης Ελλάδας, ενώ ευχαρίστησε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά για τη στήριξη που παρέχουν στην κυβέρνηση, αλλά και τον ελληνικό λαό "που ξέρει, που υπομένει και που περιμένει από μας". Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα και δήλωσε ότι παλεύει προσωπικά ώστε να εκταμιευθούν περισσότερα χρήματα από αυτά που προβλέπονται από τη συμφωνία. Δεν έλειψαν και οι αιχμές για την αντιπολίτευση, ειδικά για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές. "Κάποιοι δεν έχουν πρόγραμμα και ομολογούν ότι δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν, όμως ζητούν εκλογές", ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις του σε ορίζοντα τετραετίας.
Σε προσωπικό τόνο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό. "Είναι σαν να ακούμε τον επικήδειο μιας κυβέρνησης που κάνει τα εντελώς διαφορετικά από αυτά που εξήγγειλε", σχολίασε για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ενώ προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει και νέα μέτρα μέχρι τον Φεβρουάριο αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική. "Δεν έχει μόνο η Ελλάδα ανάγκη την Ευρώπη, αλλά και η Ευρώπη την Ελλάδα", τόνισε σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στο πακέτο μέτρων, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι αυτός είναι ο πρώτος που αναπαράγει την κινδυνολογία για επιστροφή στη δραχμή.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις πέρα από αυτήν που προτείνεται και ότι οι φήμες για ρώσικες, αραβικές και κινέζικες πηγές στήριξης κινούνται στη συνωμοσιολογία. "Ο κ. Τσίπρας επιχαίρει με τα δεινά της Ελλάδας", ισχυρίστηκε, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έπαιξε ποτέ το παιχνίδι της δημαγωγίας, τηρώντας υπεύθυνη στάση. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αδράνησε και θα μπορούσε να είχε προλάβει πολλές καταστάσεις.
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε σαν "εθνική λύση" τη διαγραφή του επαχθούς χρέους με μονομερή απόφαση της Βουλής, και όχι τα νέα μέτρα που "οδηγούν 27.000 Έλληνες στην ανεργία και την απόλυση". Υποστήριξε πως το χρέος δεν μπορεί να είναι διαχειρίσιμο με τη σημερινή μορφή του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διεκδίκησε όσα θα μπορούσε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και ότι αποκρύπτει τα πραγματικά στοιχεία των τραπεζών επειδή "κάνει μπίζνες" μαζί τους. Δεν έλειψε και η αναφορά στο Μακεδονικό, με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να ρωτά τον πρωθυπουργό αν εξακολουθεί να εμμένει στις θέσεις που τον έθεσαν εκτός Νέας Δημοκρατίας το 1992. Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, υποστήριξε ότι παραβιάζει την ελευθερία της Βουλής.
Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που τις τελευταίες μέρες υποστηρίζει το κόμμα του. "Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν πως τα εργασιακά είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα, αλλά δεν είναι έτσι", ανέφερε για τα εργασιακά, και πρόσθεσε: "Δεν μπορεί ο κόσμος της εργασίας να σηκώσει το βάρος της προσαρμογής". Υπογράμμισε ακόμα πως η συμβολή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα δεν είναι θέμα αριθμητικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό, και επεσήμανε ότι παραμένει στο ακέραιο η επιλογή του κόμματος να στηρίξει την κυβέρνηση, παρά τη διαφωνία στα εργασιακά.
Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την ομιλία της καταδικάζοντας τα επεισόδια έξω από τη Βουλή και σχολιάζοντας ότι "αυτά τα μέτρα είναι αδύνατο να μη συνοδευθούν από κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό". Συνέχισε κάνοντας λόγο σε μία "αριστοκρατία" εργαζομένων που βρίσκει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για το θέμα που προέκυψε με τους υπαλλήλους της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος διορισμένος από το ΚΚΕ. Κατηγόρησε ακόμα τον κ. Στουρνάρα ότι έφερε την τροπολογία την τελευταία στιγμή για αποπροσανατολισμό, ενώ τόνισε ότι καμία κυβέρνηση, ακόμα και μία θεωρητική κυβέρνηση του ΚΚΕ, "δεν μπορεί ποτέ να κάνει τίποτα αν δεν καταργήσει τα μονοπώλια".