Ανύπαρκτη για την κυβέρνηση η δικογραφία για τα υποβρύχια

Αναταραχή προκάλεσε η αποκάλυψη ότι την ημέρα που έληξαν οι εργασίες της Ολομέλειας, διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης η Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για "ανύπαρκτο θέμα", ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να ελεγχθούν οι εισαγγελείς που σχημάτισαν τη δικογραφία.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί το θέμα με τη δικογραφία για τα υποβρύχια για λόγους αποπροσανατολισμού.

Σύμφωνα με την ίδια, "ο λόγος που το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερινή επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού, η οποία στρώνει το έδαφος για επενδύσεις στη χώρα" καθώς επίσης "οι 53 αμφισβητήσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας από μέλη του κόμματός του".

Η κ. Βούλτεψη επέμεινε ότι "οι δικογραφίες ήρθαν στη Βουλή αφού είχε αποφασισθεί το κλείσιμό της", ενώ σημείωσε ότι το μόνο αδίκημα που μπορεί να παραγραφεί με το κλείσιμο της Βουλής είναι αυτό της "απιστίας" καθώς τα υπόλοιπα που αναφέρονται στη δικογραφία έχουν 20ετή παραγραφή.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ στρέφεται τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και κατά των εισαγγελέων που σχημάτισαν τη δικογραφία, ζητώντας τον έλεγχό τους από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην αντίδρασή της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει: "Το μόνο που μπορεί να κάνει η εισαγγελία είναι να διαβιβάσει στη Βουλή τα ίδια τα πρακτικά της "από υπηρεσιακό καθήκον" και "χωρίς αξιολόγηση του περιεχομένου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το έγγραφο του  κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή.

Επρόκειτο για μια παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση κατά παραβίαση του Συντάγματος. Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση.

Η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είμαστε βέβαιοι ότι θα ελέγξει όλη αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση για τη δημιουργία φευγαλέων εντυπώσεων προς κομματική χρήση".