Τα προβλήματα της Ελλάδος δε θα λυθούν "με την αλλαγή προσώπων σε διάφορα κυβερνητικά πόστα, αλλά με κοινοβουλευτικές επαναστάσεις σε όλα τα επίπεδα", τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, και διευκρινίζει: "Πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικά πράγματα σε αυτή τη χώρα, διότι αν πάμε με απλή διαχειριστική λογική, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε δυσκολίες και στην εφαρμογή της πολιτικής και στην περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων. Άρα, αυτό που έχει σημασία είναι να γίνουν επαναστάσεις κοινοβουλευτικές σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την οικονομία το επόμενο διάστημα, τους 3-4 μήνες, και μια μεγάλη θεσμική αλλαγή στο θέμα λειτουργίας του κράτους, ξεκινώντας από τη δημόσια διοίκηση, πηγαίνοντας στη Δικαιοσύνη, στα δημόσια οικονομικά".
Αναφερόμενος στην υπόθεση του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο κ. Κεφαλογιάννης σημειώνει: "Δυστυχώς, ο κ. Θεοχάρης έπαιρνε πρωτοβουλίες μακριά από τις επιλογές της πολιτικής του ηγεσίας και της κυβέρνησης συνολικά, και αυτό δημιουργούσε εκνευρισμό στις μεγάλες κοινωνικές ομάδες, στο Κοινοβούλιο και σε θιγόμενες ομάδες, οι οποίες έβλεπαν ότι αυτές τις αποφάσεις δεν τις έπαιρνε το οικονομικό επιτελείο με βάση τις υποχρεώσεις μας απέναντι και στους εταίρους και στους δανειστές και στην κοινωνία, αλλά έμπαιναν στον Προκρούστη...".
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτιμά ότι η σημερινη Βουλή "μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας", και προσθέτει: "Στην κοινοβουλευτική επανάσταση που χρειάζεται η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν μπορεί στην αρχή της δεύτερης θητείας του Προέδρου να αρχίζουν οι εκβιασμοί από τα εκάστοτε κόμματα της αντιπολίτευσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα κόμματα παίρνουν εντολή από τους εκλογείς να κυβερνήσουν για τέσσερα χρόνια και αλίμονο αν κάθε δύο χρόνια έχουμε εκλογές. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για εθνική περιπέτεια ενός λαού... Σήμερα ο λαός δείχνει μια ωριμότητα και στέλνει μηνύματα σε όλους. Έστειλε μηνύματα στην κυβέρνηση, έστειλε μηνύματα στην αντιπολίτευση, έστειλε μηνύματα σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτό που λέει ο λαός είναι "βγάλτε μας από την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος, μην κάνετε πειράματα". Και αυτά είναι μηνύματα και προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση".
Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, "ο ΣΥΡΙΖΑ περνά την εφηβεία που πέρασε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '80, αλλά αυτό δεν ξέρω αν βοηθάει την εθνική προσπάθεια. Χρειάζονται υπερβάσεις και ωριμότητα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια πια να περάσουν 15 χρόνια, όπως πέρασαν με το ΠΑΣΟΚ, για να ωριμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα πράγματα, που αφορούν στον ευρωπαϊκο προσανατολισμό, την κατεύθυνση της οικονομίας, την κατεύθυνση στα εθνικά μας θέματα. Ή έχουμε εθνική στρατηγική ή πηγαίνουμε χωρίς πυξίδα στο άγνωστο με κίνδυνο μια εθνική περιπέτεια".